2015. április 12., vasárnap

MondoCon és Főnix

Tegnap a Főnixes íróbanda egy részével (Holló-Vaskó Peti, Bukros Zsolt, és Szilágyi Zoli) bohóckodtunk egy jót a MondoConon, amúgy is, mert az vicces, meg Zoli könyvének, az Acélgólemnek a megjelenés kapcsán.
Még kerekasztalt is beszélgettünk, melynek témája a steampunk, mint stílus volt, és hogy mitől is lesz egy steampunk regény az, ami. Azt hiszem, erre a kérdésre még mindig nem sikerült megtalálnunk a megfelelő választ, de folyamatosan dolgozunk rajta... A lényeg a gőz meg a fogaskerék, asszem :D

Aztán Peti moderálásában csoportosan elmerengtünk azon, hogyan is kéne kinéznie egy korrekt regénynek, mikre kell odafigyelni, szükséges-e vázlat, avagy mégsem, milyen nyelvezettel ildomos írni bizonyos műfajú regényeket és hasonló finomságok.
A végén pedig a kedves hallgatóság bevonásával még gyorsan össze is ütöttünk egy laza steampunk történetvázat. Na, itt aztán röpködtek a jobbnál jobb ötletek, senki nem bírta nevetés nélkül, főleg a vérmongúz háromméteres arany totemszobra verte ki a biztosítékot :D (amint megkapom a fájlt, közzé teszem itt is, mert valami betegesen jó lett!)

Ezen programpontok végeztével visszamasíroztunk a Főnix-standhoz, ahol meg is örökítettem a sok-sok gyönyörű könyvet *-*És még egy kicsit dedikáltunk is, ha már úgyis ott voltunk :)

Peti, alias A.M. Aranth, és az a szépséges kék toll, amire szemet vetettem :P

Zsolt, alisa Patrick J. Morrison, Peti kék tollával dedikál 

Majdnem meg is lovasítottam ám azt a tollat :D

A beszélgetések dokumentálva is lettek videó formájában, tehát már letagadni se tudjuk (a francba!), szóval, amint elérhetővé válik, azt is megosztjuk veletek, csak hogy lássátok, milyen jókedvű, és kicsit sem normális íróbandája van a Főnixnek ;)

Két hét múlva találkozunk a Könyvfeszten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése